Archief

Vrijdagmiddag 5 oktober 2018

Open Dag 15.30-17.00 uur
Locatie Lespraktijk Van Suchtelenstraat 42 Zutphen
Je kunt vrij binnenlopen om met mij kennis te maken en de fluit even uit te proberen.

Zaterdag 26 mei 2018 15.30 uur Fluitconcert in Polbeek

Van Dorenborchstraat 1 te Zutphen
Onze jaarlijkse leerlingenuitvoering met groepen, is dit keer in woon-/zorgcentrum Polbeek. Dit is op steenworpafstand van de lespraktijk. We hebben hier al vaker opgetreden en weten dat het erg gewaardeerd wordt. Er is ook ruimte voor ander publiek. De toegang is vrij, u kunt zo binnenlopen.

Fluitkwartet Zutphen 27 mei 2018 met koor Canticum

Kapel op ’t Rijsselt te Eefde
zondag 27 mei, aanvang 15.00 uur
Twee concerten in één weekend. Het fluitkwartet, met Dini Schuck, Inge van Halderen, Annelie Veldkamp en Harriët van den Berg, treedt op tijdens een concert van Canticum. Een Engels programma. Het fluitkwartet treedt alleen en ook samen met het koor op. Annelie Veldkamp zal een solo spelen van Adam Carse. Het fluitkwartet speelt Arrival of the Queen of Sheba en enkele delen uit Chats van Berthomieu.

Neflac F-jes

Workshop van de Nederlandse Fluitacademie, gehouden in Ede. Voor kinderen van 9-12 jaar oud. Vanuit mijn lespraktijk gingen we er met 5 leerlingen en ikzelf heen.

Zaterdag 1 juli 2017 19.00 uur
Einduitvoering in Het Lichtpunt

Zondag 26 maart Fluitkwartet Diepenveen

Afgelopen zondag gaf het koor Soli Deo Gloria een concert in de Dorpskerk van Diepenveen. Fluitkwartet Zutphen was uitgenodigd om enkele intermezzo’s te verzorgen. De kerk was goed gevuld en het programma afwisselend, het koor zong mooi, het publiek was enthousiast en de locatie prachtig! Het concert stond helaas niet op tijd in de agenda. Maar we hopen hier nog eens uitgenodigd te worden in de toekomst.

Zaterdag 17 december 2016 Kerstconcert Zonnebloem

Aanvang 14.00 uur
Het Lichtpunt, Willem Dreesstraat 4 te Zutphen
Toegang € 5

Een concert met koren en samenzang, waarbij 7 leerlingen vanuit de praktijk gaan optreden met kerstliedjes.

Dinsdag 20 december 2016 Lichtjestocht Sutfene

Van 18.00-20.00 uur
Coehoornsingel 3-5 te Zutphen
Gratis toegankelijk

12 Kinderen vanuit De Bongerd en vanuit mijn lespraktijk treden hier op.

De tocht is in en om De Lunette, een zorghuis van Sutfene aan de Coehoornsingel 3, nabij het centrum van Zutphen. De route is met waxinelichtjes verlicht. Niet alleen de bewoners van De Lunette en andere locaties van Sutfene kunnen de lichtjestocht lopen, iedereen is welkom. Jong en oud kan tussen 18.00 en 20.00 uur beginnen aan de wandeling, die buiten en binnen De Lunette is.

Voor de ingang van De Lunette heet het Dickensorkest van muziekvereniging Concordia uit Eefde de bezoekers met muziek welkom. Tijdens de wandeling kunnen ze van alles zien, horen en beleven. Een midwinterhoornblazer loopt buiten rond. Het carillon klingelt van tijd tot tijd. Uiteraard ontbreekt de levende kerststal niet, de engel deelt het Licht uit en de Drie Wijzen zoeken het Kindje. Binnen in De Lunette kan men genieten van het Warnsvelds Mannenkoor, afgewisseld met mooie pianomuziek. In de zaal Coehoorn vertellen de geestelijk verzorgers een kort kerstverhaal en wordt een lied gezongen. De kinderen van basisschool De Bongerd dansen en zingen.

Buiten branden, behalve de kaarsjes, ook de vuurkorven waaraan men zich samen met anderen gezellig kan opwarmen. Aan het einde van de tocht wordt men nog getrakteerd op warme chocolademelk of glühwein. Deelname aan het gezellige kerstfestijn van Sutfene is gratis. Een vrije gift na afloop wordt gewaardeerd.


De activiteiten hieronder vermeld in september, zijn allemaal in het kader van de Week van de Wijk. Een initiatief van de wijk Noordveen. Meer informatie vindt u op Noordveen Zutphen

Woensdag 21 september 20.00 uur concert Fluitkwartet Zutphen

Locatie restaurant van Polbeek, van Dorenborchstraat 1 te Zutphen. Dit semiprofessionele fluitkwartet is opgericht vanuit de lespraktijk van Harriët van den Berg, gevestigd aan de Van Suchtelenstraat. De overige fluitistes zijn Annelie Veldkamp, Inge van Halderen en Dini Schuck. Ze kiezen voor deze avond voor een programma Classic Light. Toegankelijk, geliefd en bekend repertoire. Al klinkt er wellicht ook een enkele gepeperde noot tussendoor. U bent van harte welkom om gratis dit concert te bezoeken!  

Donderdag 22 september gratis Fluitworkshops in de Lunette 19.45-21.30 uur

Studio Culinair van de Lunette
CoehoornsingelGratis fluitworkshops door Harriët van den Berg voor tieners en volwassenen. 19.45-20.15 uur korte workshop voor mensen die nog nooit fluit hebben gespeeld, maar dit wel eens willen proberen. 20.15-20.30 uur Koffie/theepauze waarin Harriët zelf fluit speelt 20.30-21.30 uur Workshop voor mensen die zelf al wel fluit spelen, maar op dit moment geen lessen volgen. Samen muziek zo lang het leuk is, maar uiterlijk tot 21.30 uur.

Zaterdag 24 september  10-16 uur Braderie Weg naar Laren – Zutphen

Op deze braderie heeft de lespraktijk een eigen kraam. Daarin zullen de leerlingen eigen gebakken producten verkopen en fluiten met de pet. Geïnteresseerden mogen de fluit uitproberen.

20160924_135706

Vrijdag 16 september 16.00-17.00 uur Open huis

Voor het allereerst houd ik een Open Huis! Je bent welkom om zo even binnen te lopen. Als je fluit speelt en geïnteresseerd bent in opnieuw les nemen, of je wilt het voor het eerst uitproberen, als buurtgenoot die wil weten waar dat gefluit toch altijd vandaan komt, gewoon om even kennis te maken, kortom, mijn huis staat een uur lang open voor iedereen!

Kinderen kunnen met lessen starten vanaf 5 jaar. Volwassenen kunnen ook op latere leeftijd nog starten. Tijd om te oefenen in je agenda is wel een voorwaarde..

20160916_114128

Locatie lespraktijk Harriët van den Berg, Van Suchtelenstraat 42

Zaterdag 17 september Muzikale vertelling de Koningin en the Sound of Music

Een muzikale vertelling door kinderen in de basisschoolleeftijd. Gebaseerd op de liedjes uit de film The Sound of Music. Begeleid op piano, ook met cello, altfluit en piccolo. Geschikt voor jong en oud, iedereen is welkom!

10.30-11.00 uur Grand Café Polbeek, Van Dorenborchstraat 1 Zutphen

P9180032
P9180026

Einduitvoering leerlingen

zaterdag 2 juli 2016 19.15 uur
Het Lichtpunt Zutphen
Willem Dreesstraat 4

Toegang € 3. Kinderen tot 10 jaar gratis, maximaal € 9 per gezin

De kinderen voeren een muzikale vertelling uit: de Koningin en The Sound of Music. Uiteraard met allemaal bekend liedjes uit de film!
De tieners en volwassenen spelen allerlei meerstemmige klassieke stukken, waaronder een arrangement van Het Zwanenmeer en melody from Orpheus.

Concert St. Elisabeth

Zaterdag 4 juni 2016 19.15 uur
Geweldigershoek 39 Zutphen
Toegang gratis

Uitvoering Fluitlessen Top, door Het Fluitkwartet Zutphen en (ver)gevorderde leerlingen. Begeleid door Atie van Halderen – piano.
We spelen prachtige stukken voor fluit en piano, fluittrio en fluitkwartet. Waaronder het fluitconcert in G van Mozart en de Fantaisie Hongroise van Doppler en de Arrival of the queen of Sheba van Händel. Stuk voor stuk boeiende, toegankelijke en een aantal bekende werken. Van harte welkom!

Mattheüs Passion te Zutphen

Wanneer: vrijdag 26 maart 2016
Waar: Zutphen Hanzehof Koor: Toonkunstkoor o.l.v. Hans Lamers
Orkest: Ensemble Conservatoire (met Harriët van den Berg – fluit)


Einduitvoering High Tea concert

Wanneer: zaterdag 4 juli 2015 om 12.00 uur
Waar: Het Lichtpunt, Willem Dreesstraat 4 te Zutphen.
Toegang € 3 inclusief High Tea. Maximaal € 9 per gezin.

Door kinderen en volwassenen voornamelijk in groepen. Met een muzikale vertelling voor en door de kinderen. Dit keer: ‘de koningin is zwanger!’ De fluiters zijn blij maar ook heel bezorgd. Hoe moet dat nu? Kan ze dan straks nog wel lesgeven? En moeten ze dan heel zachtjes fluiten voor de baby…?

Je hoort het op 4 juli, welkom! In de pauze een High Tea buiten voor de leerlingen en alle gasten.


Concert Vierakker Fluitkwartet Zutphen

wanneer: zondag 21 juni 2015 14.00 uur
Waar: IJselweg 13 te Vierakker
We voeren een luchtig klassiek programma uit met bekende werken, in de serie ‘brood en spelen’ van Theetuin Vierakker.
Meer informatie: Fluitkwartet Zutphen en Theetuin Vierakker


Mattheüs Passion van J.S. Bach

Wanneer: donderdag 2 april 2015
Waar: Veenendaal theater de Lampegiet
Koor: COV Veenendaal o.l.v. Hans Lamers, solisten nader te bepalen
Orkest: Ensemble Conservatoire o.l.v. Rob Engels, met Harriët van den Berg – fluit


Concert Fluitlessen Top

Wanneer: zaterdag 28 maart 2015 om 20.15 uur
Waar: Tuinzaal Badhuisweg 27 Zutphen Voor (ver)gevorderde leerlingen.
Toegang is vrij, maar er is wel een deurcollecte voor de onkosten. Foto’s


Optreden bij heropening Hervormde kerk Harfsen

zondag 22 maart 14.15 uur Hervormde kerk Sprokenhout 4 te Harfsen
Ter gelegenheid van de feestelijke heropening na renovatie.
Morceau de concours van G. Faure en 2 delen uit de fluitsonate in C dur van J.S. Bach
Harriët van den Berg – fluit en Jan Los – orgel
Toegang vrij


Concert Fluitkwartet Zutphen

vrijdag 20 maart 2015 20.30 uur
Luthers kerkje Zutphen, Beukerstraat 10 gelegen in de winkelstraat, tevens koopavond
toegang vrij
Fluitkwartet Zutphen bestaat uit de fluitisten Harriët van den Berg, Inge van Halderen, Dini Schuck en Annelie Veldkamp.
Programma: Jeanjean – Ski symphonie Palestrina – Ave Regina Coelorum Bozza – Trois pièces Debussy – Syrinx – fluitsolo Harriët van den Berg Paubon – Anouchka Pachelbel – Canon Berthomieu – Arcadie Vooraankondiging


Nieuwjaarsconcert met pianist Jan Vayne en  fluitiste Harriët van den Berg

1782454_555194327958343_5343302148231479493_o

Samen met muziekvereniging Excelsior Warnsveld

zondag 18 januari 2015 15.00 uur
Martinuskerk, Kerkplein 1 Warnsveld (Zutphen)
Toegang € 12,50 Kinderen tot 12 jaar € 7,50.
Met improvisaties op piano en orgel op verzoeknummers vanuit het publiek, de Carmen Fantasy van Borne voor fluit en piano en de sketches van Waignein voor fluit en blaasorkest. Carmen Fantasy Harriët van den Berg en Jan Vayne Sketches Waignein Harriët van den Berg en Harmonieorkest Excelsior


Kerstuitvoering Fluitlessen Fun

vrijdag 12 december 2014 19.00 uur
Tuinzaal Badhuisweg 27 Zutphen
Voor beginnende en wat gevorderde leerlingen.
Toegang is vrij, maar er is wel een deurcollecte voor de onkosten.


 Lustrumconcert Neflac

15657484899_d3b3162509_z[1]
15817615636_3e18f04e2f_z[1]

9 november 2014 TivoliVredenburg Utrecht
Concert met Emily Beynon, Eric Vloeimans, Thijs van Leer
Vele beroepsfluitisen en een MEGA fluitorkest van meer dan 500 fluitisten (waaronder 4 leerlingen van en met Harriët van den Berg) video Flute Focus met Thijs van Leer


High Tea Concert

2qd8ze8t

5 juli 2014 om 12.00 uur Het Lichtpunt, Willem Dreesstraat 4, Zutphen Concert met mijn leerlingen, met leuke, muzikale vertelling voor kinderen, afwisselende muziek, begeleiding op piano, cello en slagwerk en ook nog eens GRATIS TOEGANG EN HIGH TEA!! Wel een deurcollecte voor de onkosten.