Fluitkwartet

Fluitkwartet Zutphen is opgericht in 2011 vanuit de lespraktijk van Harriët van den Berg. De vier leden zijn Harriët van den Berg, Inge van Halderen, Dini Schuck en Annelie Veldkamp.

Ze bespelen behalve de gewone dwarsfluit ook de piccolo, altfluit en de basfluit. Daarmee heeft het fluitkwartet heel wat kleuren op haar pallet. Van hoog en helder, tot warm, donker en zeer expressief.

Het favoriete repertoire van het Fluitkwartet is Frans Impressionistisch. Liefst wat verhalende, spannende muziek, waarbij ze hun hele klankkleurenpallet kunnen gebruiken. Maar het repertoire omspant de barokmuziek tot hedendaags repertoire. Overwegend klassiek en licht-klassiek. Maar ook lichter genre, bijvoorbeeld musical, staat op onze speellijst.

Het Fluitkwartet Zutphen treedt een paar keer per jaar op in concertseries, met koren en in zorgcentra. Ook solo of als duo of trio. Concerten kun je vinden in de agenda van de lespraktijk. Hieronder een aantal van hun programma’s. Wil je hen boeken? Neem contact op. 

Video’s
Arrival of the queen of Sheba van Handel

Chats van Berthomieu

Suite van De Groot

Programma’s

Een Romantisch Fluitavontuur

Allereerst een verwijzing naar de Romantische periode waaruit de muziek komt. Maar ook naar de sfeer van de muziekstukken, die romantisch en virtuoos is.

Classic Light

Een programma gevuld met uitsluitend bekende en geliefde klassieke werken.

De eeuwen door 

Een programma met uit elke eeuw (sinds de 15e eeuw) een mooi stuk.

In een modern jasje

Een programma met modernere werken uit het lichtere (musical) genre.

Bitterzoet 

Bekend klassiek (zoet) met een enkel moderner en onbekender werk (bitter).

Onze favorieten

Programma waarbij ieder kwartetlid een favoriet stuk heeft gekozen. Dit lid speelt daarbij de 1e stem en vertelt waarom het werk favoriet is.