Fluitkwartet

Fluitkwartet Zutphen is opgericht in 2011 vanuit de lespraktijk van Harriët van den Berg. De vier leden zijn Harriët van den Berg, Inge van Halderen, Dini Schuck en Annelie Veldkamp.

Ze bespelen behalve de gewone dwarsfluit ook de piccolo, altfluit en de basfluit. Daarmee heeft het fluitkwartet heel wat kleuren op haar pallet. Van hoog en helder, tot warm, donker en zeer expressief.

Het favoriete repertoire van het Fluitkwartet is Frans Impressionistisch. Liefst wat verhalende, spannende muziek, waarbij ze hun hele klankkleurenpallet kunnen gebruiken. Maar het repertoire omspant de barokmuziek tot hedendaags repertoire. Overwegend klassiek en licht-klassiek. Maar ook lichter genre, bijvoorbeeld musical, staat op onze speellijst.

Het Fluitkwartet Zutphen treedt een paar keer per jaar op in concertseries, met koren en in zorgcentra. Ook solo of als duo of trio. Concerten kun je vinden in de agenda van de lespraktijk. Een greep uit hun brede repertoire tref je hieronder aan. Wil je hen boeken? Neem contact op. Ze kunnen een programma in overleg met je samenstellen.

Video’s
Arrival of the queen of Sheba van Handel

Chats van Berthomieu

Suite van De Groot

 

Repertoire (onder meer)

Bach – Badinerie
Berthomieu – Arcadie
Bozza – Trois pièces en Jours d’été à la montagne
Cottom – Forellen variationen (Fluittrio)
Debussy – Syrinx (fluitsolo)
Delibes – Flower duet
de Groot – Suite on a dutch folksong
Grieg – Peer Gynt suite
Greaves – 4 Bagatellen
Händel – Arrival of the Queen of Sheba
Jeanjean – Ski symphonie
Mendelssohn – Scherzo uit Midsummernight’s dream
Pachelbel – Canon
Palestrina – Ave Regina Coelorum
Paubon – Anouchka
Smetana – Die Moldau