Beginnerslessen

De beginnerslessen bestaan uit deel 1 en deel 2 van elk 10 lessen. Geen leerling is hetzelfde, dus in overleg kiezen we een passende methode.

Bijvoorbeeld de methode Tutti Flutti. Deze lesmethode is door mijzelf ontwikkeld. Er zijn varianten voor alle leeftijden.

Voor kinderen van 7 t/m 9 jaar kun je ook kiezen voor het lesboek ‘Krullenbol’ van Ansje de Groef. Een full color lesboek met mooie stickers en plaatjes. Een mix van met en zonder noten leren spelen.

Alle beginnerscursussen bestaan uit:

  • 10 wekelijkse lessen, lesduur in overleg
  • 10% korting op het lesgeld en gratis gebruik van een leenfluit passend bij de leeftijd
  • het cursusmateriaal wordt in overleg aangeschaft

Belangrijkste uitgangspunt bij de methode Tutti Flutti is het op gehoor leren fluiten. In het begin werken we daarom zonder noten maar leren we, aan de hand van bekende liedjes, op gehoor muziek maken. Daardoor wordt een goede basis gelegd voor het later muziek maken mét noten, omdat je er dan al aan gewend bent dat je je oren moet gebruiken. Om zuiver, met gevoel en samen met anderen te spelen.
Afhankelijk van de leeftijd en de wensen van de leerling, ligt het accent in de lessen meer op de algemene, muzikale vorming of op het leren dwarsfluiten.