Lesfrequentie

Je hebt de keus uit wekelijks les, eens per 14 dagen of een knipkaart. Daarbij gelden de volgende uitgangspunten:

Wekelijks les

Beginners geef ik wekelijks les. In het begin is veel bijsturing nodig en moet je nog leren om zelfstandig te studeren. De ambities en behoeften van leerlingen zijn natuurlijk verschillend, waar ik zoveel mogelijk rekening mee houd. Tegelijk wil ik zorgvuldig omgaan met tijd en geld van mijn leerlingen en daarom op een constructieve manier de lessen inrichten. Als je als beginner niet wekelijks les hebt, ben je soms te lang op een verkeerde manier aan het studeren. Wat vervolgens eerst weer moet worden afgeleerd. En afleren kost altijd meer tijd dan aanleren.

Eens per 14 dagen

De lessen eens per 14 dagen kun je desgewenst volgen vanaf het moment dat je het fluiten en zelfstandig studeren redelijk goed beheerst. Wanneer dat is, hangt van verschillende factoren af. Dus dat gebeurt in overleg.

Knipkaart

De knipkaart is bedoeld voor gevorderde leerlingen. Waarbij de behoefte of mogelijkheid ontbreekt om elke week of om de week op les te komen. Bijvoorbeeld door vakanties buiten de schoolvakanties. Of die alleen even een opfriscursusje willen, wellicht specifiek gericht op een bepaald stuk om in te studeren voor een bepaalde gelegenheid. Of die op deze manier eens willen kijken of de lessen bij mij bevallen. Bij een knipkaart heb je niet te maken met een inschrijvingsduur of opzegtermijn. Je betaalt 10 lessen en bepaalt in overleg met mij wanneer je de lessen volgt. Als je 24 uur voor een gemaakte afspraak afzegt, dan blijft deze les gewoon staan op je kaart. Kortom: een kaart die wat ruimte geeft aan eigen wensen. Wat zich vertaalt in de prijs, die wat hoger ligt.

Terug naar fluitlessen