Gratis proefcursus dwarsfluit

Deze cursus wordt gegeven in het kader van de Week van de Wijk en is helemaal gratis.

Wijkbewoonster Harriët van den Berg geeft deze proefcursus dwarsfluit aan basisschoolkinderen uit groep 2 t/m 5 in haar eigen Lespraktijk voor fluitlessen. Ze maakt daarbij gebruik van dwarsfluiten helemaal passend bij de leeftijd.

Mini-dwarsfluit (Nuvo Toot)

De fluit is net zo klein als een blokfluit, maar heeft geen lastige gaatjes om met de vingers te sluiten.  Er zitten kleine, kunststof klepjes op. Hij klinkt een octaaf hoger dan een gewone dwarsfluit maar heeft wel een warme, volle toon. Het bereik is niet groot, daarmee is deze fluit vooral geschikt voor het eerste lesjaar. De prijs is ongeveer € 35, maar tijdens deze proefcursus gratis te leen!

Kinderdwarsfluit (Nuvo jFlute)

Deze fluit is een gewone dwarsfluit met hetzelfde kleppenmechaniek, maar gemaakt van kunststof. Hij is daardoor veel lichter. En door een verdikking in de buis is hij ook veel korter dan een echte dwarsfluit, terwijl hij dezelfde toonhoogte heeft. Daarmee heel geschikt voor kinderen die nog te klein zijn voor een gewone dwarsfluit. Deze kinderdwarsfluit heeft hetzelfde bereik als een gewone dwarsfluit en kun je jaren bespelen. De prijs is ongeveer € 140, maar tijdens deze proefcursus gratis te leen!

Beide fluiten blaas je aan als een echte dwarsfluit. Maar wat deze fluiten zo bijzonder maakt, is dat er tijdelijk een aanblaastuitje op gezet kan worden. Die kun je erop zetten als het aanblazen in het begin nog wat te moeilijk is. En dan blaast hij net zo makkelijk aan als een blokfluit.

Maandag 23 t/m vrijdag 27 september 2019
Dagelijks om 18.30-19.00 uur
Van Suchtelenstraat 42 Zutphen
Opgave via contact