Muziekles AMV

Muziekles Algemene Muzikale Vorming

De cursus is voor kinderen uit groep 3,4 of 5. Allereerst gericht op het ervaren van zelf muziek maken en het ontwikkelen van het gehoor. Door middel van ritmes klappen en trommelen, liedjes zingen, de pijperfluit leren bespelen (kinderdwarsfluit van kunststof), op het gehoor wijsjes en liedjes aanleren en op een speelse wijze kennismaken met notenlezen. De kinderen krijgen een pijperfluit mee naar huis om te kunnen oefenen.

Tegelijk kun je op deze manier ontdekken of muziek maken iets voor je is en of je er wat aanleg voor hebt. Het bespelen van een instrument is allereerst heerlijk om te doen. Samen of alleen, echt een hobby waar je iets van jezelf in kwijt kunt. Muziek maken is ook erg goed voor de ontwikkeling van (het karakter) kinderen op allerlei vlak (google maar eens, teveel om hier te noemen). Ik wil met de kinderen ook nadenken over welk instrument ze misschien willen leren bespelen. Eens in de ongeveer 5 lessen is er een les: probeer een instrument! Waarbij ze een  instrument uit mogen proberen.

Lessen: 6 maanden wekelijkse groepslessen (3-5 kinderen) van 30 minuten. Met instrument in bruikleen, proeflessen ‘probeer een instrument!’ en divers lesmateriaal!

Waar en wanneer: Clubgebouw van Excelsior in Warnsveld (andere tarieven) of op De Bongerd in Zutphen. Op diverse dagen en tijden. Neem contact op voor meer informatie.

Start: in de regel de week na de herfstvakantie.